BIHAMK: Zbog niskih temperatura moguća poledica na većini putnih pravaca u BiH

Foto: starmo.ba

Ugaženog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim predjelima, zbog čega se saobraća sporije.

Izdvajamo putne pravce: Ključ-Bosanski Petrovac, Prisika-Tomislavgrad-Šujica, Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Livno-Kupres i Livno – Mrkonjić-Grad. 

Zbog nepovoljnih uslova za vožnju obustavljen je saobraćaj za vozila ukupne mase preko 3,5 t. na dionici R-419 Rakitno – Blidinje. 

Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu na svim putnim pravcima. Posebno se izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Vozači se pozivaju na maksimalno opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica. 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Hum-Šćepan Polje. 

Zbog radova u Hrvatskoj zatvoren je granični prijelaz Bosanski Novi – Dvor, saopćrno jr iz Bihamka.