Demokratska fronta zahtjeva osudu čina Sanje Renić od Naše stranke

Renić je u Facebook objavi Komšića nazvala 'smećem' / Foto: arhiv

Kantonalni odbor Demokratske fronte Zeničko-dobojskog kantona i Klub zastupnika DF-a u Skupštini ZDK-a uputili su reakciju na, kako su naveli, “grube uvrede upućene članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću od strane članice Predsjedništva Naše stranke”.

“Grube uvrede na račun člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, a od strane svih onih koji Bosnu i Hercegovinu vide kao zemlju „etničkih torova“ su nešto što smo imali prilike slušati neposredno prije ali i nakon Općih izbora u Bosni i Hercegovini.

Kad grube uvrede i bezočno pljuvanje po članu Predsjedništva ove zemlje dolazi od strane članova Predsjedništva stranke koja je formalno u BH bloku, a koji bi trebao da se zalaže prvenstveno za ukidanje kršenja ljudskih prava svih građana u ovoj zemlji, onda taj čin postaje još drastičniji primjer koji bez odlaganja zahtjeva odgovornost i sankciju.

Sanja Renić, članica Predsjedništva Naše stranke, zastupnica NS u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona na svom Facebook profilu, Željka Komšića, člana Predsjedništva BIH naziva „smećem“.

Kantonalni odbor Demokratske fronte Zeničko – dobojskog kantona kao i Klub zastupnika Demokratske fronte u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona izražavaju duboko žaljenje zbog ovakvog nepromišljenog, nedopustivog i skandaloznog ponašanja kantonalne zastupnice Naše stranke Sanje Renić i ne želeći da prepisku o ovako ozbiljnim situacijama vodimo putem društvenih mreža kroz svoje zvanično saopštenje tražimo od rukovodstva Naše stranke da osude ovaj sramni čin.

Kako se u Zeničko – dobojskom kantonu, kao i na nivou stranaka BH bloka očekuje korektna suradnja i povjerenje bez kojeg nema snažnog puta ka zajedničkom cilju, očuvanju integriteta ove zemlje svi oni koji svojim djelovanjem narušavaju put povjerenja nemaju šta tražiti u BH bloku.

U konačnici, teške uvrede izrečene u javnom prostoru na račun člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine od strane izabrane zastupnice u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona bez epiloga koji pokreće pitanje odgovornosti sve dalje napore u pravcu korektne suradnje BH bloka u ZDK čini upitnim”, stoji u saopćenju.

2 KOMENTARI

  1. Kako ona sme da javno iznosi da je jedna ugledna licnost kao sto je ZELJKO KOMSIC da je smece.Pod hitno je zasluzila naj ostriju osudu i sankcije.Taka osoba nije za clana u stranki.

    • Podhitno izbacit je sfotelje, ta nije vredna tog posla nasem presedniku nema ko stadalose izjavi.. Svi mi znamo ko je sta ako jenasTito Zelhko K

Comments are closed.