Detalji nesreće na putu Sarajevo – Pale: Dvije osobe poginule, za dvije se traga

Teška nesreća dogodila se danas na putu Sarajevo – Pale, nakon koje je jedno vozilo završilo je u koritu rijeke Miljacke.

Pripadnici Vatrogasne jedinice Pale i Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo nalaze se na terenu i pokušavaju doći do automobila.

“Danas oko 13.10 sati, prijavljeno nam je da je automobil sletio na putu Sarajevo – Pale u korito Miljacke. Rečeno nam je da je teško prići mjestu nesreće. Naša dva vozila su otišla na mjesto događaja”, kazali su nam iz MUP-a.

Jedan automobil završio je u Miljacki kod tunela Bulozi iznad Darive, na istočnom ulazu u Sarajevo, potvrđeno je iz CJB Istočno Srajevo, dodajući da je u toku potraga za osobama koje su se nalazile u vozilu.

Iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo rečeno nam se vozilo survalo u provaliju i završilo u rijeci, a da su na padinama nađena tijela dvije ženske osobe koje su prilikom prevrtanja ispale iz vozila. Također su nađene i ženske tašne sa ličnim dokumentima.

Vatrogascima je o ovom događaju javljeno u 13.15 sati. Obavijestila ih je žena koja se kretala u vozilu ispred automobila koji se survao u provaliju, rekavši da su se u vozilu nalazile tri-četiri osobe. ​Vatrogasci su se spustili u kanjon okružen šibljem, niskim rastinjem i smećem te pronašli dijelove automobila, dok se ostatak automobila nalazi pod vodom.

Pripadnici Gorske službe stanica Sarajevo već su na licu mjesta i treba da se u ronilačkim odijelima spuste u Miljacku kako bi pretražili u korito u potrazi za ostalim osobama.

​Nezvanično, radi se o dvije pedagogice, učiteljici i čistačici jedne škole, koje su se navodno vraćali kući sa jedne sahrane.

Automobil nije vidljiv sa ceste Sarajevo – Pale.

Ostavite svoj komentar