Detalji ubistva i samoubistva u hotelu Alem

Uviđaj u hotelu Alem u kojem su nađena tijela muškarca i žene/

Sarajlije je danas šokirala vijest da su u jutarnjim satima, u hotelu Alem u sarajevskom naselju Vraca, pronađena dva tijela. Međutim, do kasnih popodnevnih sati uopšte nije bilo zvaničnih informacija šta se zaista desilo, te ko su ubijene osobe, jer su se Tužilaštvo i policija utrkivali ko će medijima dati što manje informacija.

Ipak, u poslijepodnevnim satima je potvrđeno da su povrede nanesene vatrenim oružjem, a nezvanično se moglo čuti da se radi o ubistvu i samoubistvu. Bit će urađena i obdukcija.

Ispred hotela Alem i obližnje konobe Gusar zatekli smo razapetu žutu policijsku traku, policijska vozila, te plave beretke u pancirima i sa dugim cijevima.

“U hotelu su pronađena dva tijela, ekipe su na terenu i u toku je uviđaj. Trenutno nema više informacija o ovom događaju, a na terenu su i pripadnici Specijalne policije KS-a”, kazala je portparolka MUP-a KS-a Suvada Kuldija, dodajući da joj je iz Tužilaštva sugerisano da novinarima ne priča nikakve detalje.

Jedan od vlasnika obližnjih poslovnih prostora nam je rekao da je u njihovom kvartu ova lokacija poznata pod nazivom “ljubavno gnijezdo”.

“Tu svaki drugi-treći dan dolaze biznismeni sa sekretaricama, poslovođe i knjigovođe sa svojim pomoćnicama, kazao nam je.

Nezvanično, žrtve su radnica hotela Alem i muškarac porijeklom iz BiH, ali s mjestom boravka u inostranstvu.

Ostavite svoj komentar