DF HNK: Osuđujemo staljinističko-komunističke pritiske na “Zabranjeno pušenje”

Kantonalni odbor Demokratske fronte Hercegovačko-neretvanskog kantona (KO DF HNK) najoštrije osuđuje staljinističko – komunističke metode pritisaka na grupu “Zabranjeno pušenje” od strane promotora politike Udruženog zločinačkog poduhvata, odnosno metode koje rezultiraju zabranom novogodišnjeg koncerta ove grupe u Gradu Mostaru, saopćeno je iz ove stranke.

“Udbaški konvertiti, dojučerašnji komunisti preobučeni u odore nacionalista, zaneseni idejom rehabilitacije verbalnog delikta te idejom zabrane iznošenja slobodnog mišljenja i prava na politički stav, nastoje građanima Mostara uskratiti i novogodišnju zabavu, i to samo zbog toga što se ne slažu sa političkim stavom kojeg je nedavno izrazio Davor Šučić, frontmen grupe “Zabranjeno pušenje””, poručio .

U DF-u smatraju “da su ovakvi pritisci na slobodne umjetnike sa stanovišta uljuđenih i demokratskih postulata, nedopustivi”.

“Povijest nas uči tome da su nacisti i staljinisti u svojim krvavim pohodima prvo dolazili po umjetnike pa onda po druge politički, rasno, vjerski i nacionalno nepodobne građane. Ukoliko, grupi “Zabranjeno pušenje” bude zabranjeno održavanje koncerta, i to uslijed pritisaka od strane totalitarne manjine, i ukoliko ta totalitarna manjina u konačnici uspije da odnese pobjedu nad voljom većine građana Grada Mostara, biti će to poraz cjelokupnog društva, ali u uvod u eliminaciju političkih neistomišljenika koja se od strane anticivilizacijskih i neevropskih politika i njihovih megafona, već uveliko najavljuje”, navodi se u saopćenju.

A šta je frontmen “Zabranjenog pušenja” rekao u intervjuu za Oslobođenje, zbog čega je i doveden u pitanje njegov koncert, pročitajte ovdje.