Dunović čestitao Dan Armije RBiH

Foto: Fena

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović čestitao je 15. april – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine svim građanima Bosne i Hercegovine, naročito bivšim borcima Armije Republike BiH, te članovima porodica svih onih koji više nisu sa nama.

– Ovog 15. aprila obilježavamo 27 godina Armije Republike Bosne i Hercegovine. Danas je potrebno prije svih, prisjetiti se i odati počast svima koji su za Bosnu i Hercegovinu dali najvrjednije što su imali – život.

Pod zastavom Armije za državu BiH borili su se pripadnici svih bosanskohercegovačkih građana i naroda i svima veliko hvala za sve što su učinili. Svim Bosancima i Hercegovcima čestitam 15. april, Dan Armije Republike BiH – naglasio je u čestitki.

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović prisustvovao je danas i centralnoj svečanosti u povodu obilježavanja 27. godišnjice Armije Republike Bosne i Hercegovine i 14. godišnjice formiranja 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradicije Armije RBiH, održanoj danas u kasarni i na aerodromu „Dubrave“ Živinice, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH.

Ostavite svoj komentar