Granična policija BiH: Spriječen pokušaj izlaska iz BiH s tuđim pasošima

Foto: Anadolu Agency

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine na Međunarodnom aerodromu Tuzla spriječili su troje stranih državljana da s tuđim putnim ispravama izađu iz BiH.

Naime, oni su prilikom pasoške kontrole na letu za Malme predočili putne isprave koje su glasile na druga imena.

“Pregledom ličnog prtljaga nađeni su originalni dokumenti, te je utvrđeno da se radi o državljaninu Sirije i dvjema državljankama Maroka. Također, kod državljanina Sirije nađeno je i 46.100 eura za koje nije posjedovao potrebnu dokumentaciju, te je zajedno s novcem predat službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na daljnje postupanje”, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Državljanke Maroka su uz prijedlog za izricanje mjere protjerivanja stranaca sa teritorije BiH, predate pripadnicima Službe za poslove sa strancima. O događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH.

Službenici JGP Gradiška lišili su slobode V.A. (1985.), državljanina BiH i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Livnu zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog prometa. Kontroliran je pri ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i u toku dana bit će predat nadležnom organu.