Hoće li Ronaldo završiti u zatvoru?

Foto: Anadolu Agency

Napadač Juventusa, Portugalac Cristiano Ronaldo trebao bi se u utorak pojaviti u Madridu gdje bi trebao biti na suđenju za utaju poreza. Španski tužitelji traže zatvorsku kaznu u trajanju od 23 mjeseca i novčanu kaznu.

Ronaldo je prošle godine već priznao krivnju po četiri tačke optužnice za utaju poreza i nagodio se sa sudom da će platiti 14 miliona eura kazne. Portugalcu na terenu sve polazi od ruke, ali van terena se susreće s optužbama od neplaćanja poreza do teških optužbi za silovanje. U Španiji nije rijedak slučaj da se to dogodi poznatim sportistima.

Primjer je i bivši Ronaldov saigrač iz Madrida, Xabi Alonso, također će se u utorak pojaviti na sudu zbog svog slučaja porezne prevare, a bivšoj zvijezdi Liverpoola, Real Madrida i Bayern Munchena prijeti čak osam godina zatvora, javlja The Star. Podsjetimo kako je sud u Barceloni proglasio krivim Lionela i Jorgea Messija na suđenju zbog utaje poreza. Sud je izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od 21 mjesec koju nogometaš ne sudi u zatvoru jer su u Španiji kazne ispod dvije godine uvjetne.