Klinac, mlada muzička senzacija otkrio put ka uspjehu: Odlučio sam ići težim putem

Banjalučka rap scena značajno se razvila u proteklom periodu tako da se na sceni pojavio veći broj izvođača iz ovog grada. Među njima je i Đorđe Čarkić, osamnaestogodišnjak koji se potpisuje kao Klinac. Za relativno kratko vrijeme postao je veoma prepoznatljivo ime na sceni, a pjesme koje objavljuje imaju milionske preglede na YouTube i Deezer kanalu.

U razgovoru za TV1 otkrio je kada se počeo baviti muzikom, kakav je bio put ka uspjehu i nove planove.

Kada ste počeli da se bavite muzikom i kakvo je iskustvo sa prvog snimanja?

– Muzikom se bavim od ranog detinjstva. Prve kompozicije napravio sam u programu za pisanje nota, a prve beatove na nekoj aplikaciji za Sony Ericsson iz praistorije. Snimam negde od šestog razreda osnovne škole na mikrofon za skajp, a ljubav prema muzici je jednostavno tu oduvek.

Muziku, tekstove i produkciju radite sami?

– Samim tim što sam krenuo jako rano, značilo je da nemam vršnjaka koji su radili isto što i ja. Bilo je tu nekoliko repera, ali nije bilo ni beatmakera niti nekoga ko miksa, pa nije bilo izbora osim raditi sve.

Kada vidite svoje prve pjesme i novije radove, šta je ono što se promijenilo u međuvremenu?

– Definitivno sazrevam. Iz svake nove numere bar ja lično vidim neki rast sebe kao umetnika i čoveka. Drastična razlika od pre dve godine i sada, a kamoli od samog početka.

Velika je, čini mi se, borba oko labela na sceni. Da li ste već imali ponude da se pridružite drugim ekipama i koji je bio odgovor?

– Bilo je nekih pregovora i saradnjica tu i tamo, izdao sam jedan EP za Bassivity, ali sam ipak odlučio da idem nekim svojim, malo težim putem.

Primijetio sam da ste se i sami okrenuli stvaranju novog labela “Apollo”. Šta je dovelo do toga i koga ćemo imati priliku vidjeti da objavljuje pod “Apollo” labelom?

– Ideja mog labela postoji odavno, u početku sam sastavio neku ekipu i radili smo dvije godine pod imenom “Desetka na Asa”, ali vremenom smo prerasli sve što se dešavalo i na tom kanalu i pod tim imenom i odlučili da okrenemo stranu.

Svašta za nekoga

Trenutno u Apollu smo Vekac kao muzička pretalentovana zver, odličan producent, najbolji pevač naše generacije bez pitanja i rođena rock zvezda. Skubi kao domaći Tyler the Creator samo tvrđi i luđi, Baskjat kao čovek koji je talentovan u svemu, KatuŠevski koji je, iako je Zemunac, jedan od mekših iz posade, Danza će uskoro biti jedan od najboljih repera regiona, Bogi kao najcrnji belac koji je ikad hodao Zemljom, Daka kao jedan od najmlađih potencijala i ja kao glavonja koji je spojio ove talente u jednu celinu, a tu nam je Štela (Danilo Šteher) kao videoproducent i zadužen za sve oko toga i Andrej Lučić kao menadžer i neko ozbiljan i odgovoran za razliku od ekipe.

Klinac nije želio otkrivati šta publika može očekivati u narednom periodu, ali je poručio:

– Uskoro možete da očekujete mnogo toga, za svakoga ponešto.

 

Autor: Anel Bešić

 

Ostavite svoj komentar