KUD Baščaršija uputio zahvale medijskoj kući TV1

Foto: facebook/KUD Baščaršija

KUD Baščaršija zahvalio se medijskoj kući TV1 na aktivnoj promociji i popularizaciji autentične kulturne baštine i naslijeđa Bosne i Hercegovine.

Foto: balansonline.ba

Kulturno-umjetničko društvo Baščaršija je osnovano 1947. godine pod imenom KUD “Miljenko Cvitković“.

71 godinu postojanja obilježio je uspješan rad na očuvanju i prezentiranju bh. folklorne baštine.

Svoje djelovanje i aktivnosti od 1964. godine obavlja u prostorijama Doma Kulture u Jelića Ulici broj 1, koja se nalazi blizu Baščaršije, jezgra materijalne kulture Sarajeva. Stoga je 1994. godine, kao jedino društvo u Općini Stari Grad uzelo karakteristično ime KUD Baščaršija.

Foto: starigrad.ba

Kulturno-umjetničko društvo „Baščaršija“ obilježilo je 71. godinu postojanja i uspješnog očuvanja i prezentiranja naše folklorne baštine ove godine na datum 20. januar.

Pokrenuta je i škola saza, koja je prva takva škola u Bosni i Hercegovini. Tu su i muške i ženske vokalne grupe „Dunja“, koje su osvojale prestižne nagrade.

Uz KUD Baščaršija kroz decenije postojanja vezivala su se brojni umjetnici koji su kroz saradnju davali svoj pečat.

KUD Baščaršija karakterističan je i po školi baleta, na koju su posebno ponosni.

KUD Baščaršija zaštitni je znak srca Sarajeva i vjerni čuvar tradicije i folklorne baštine naše zemlje.

S obzirom da medijska kuća TV1 već duži vremenski period surađuje sa KUD Baščaršija, ovo društvo se odlučilo zahvaliti TV1 na aktivnoj promociji bh. baštine.

Foto: facebook/KUD Baščaršija

“Ovom prilikom se zahvaljujemo TV 1 HD na aktivnoj promociji i popularizaciji autentične kulturne baštine i naslijeđa Bosne i Hercegovine. Nadamo se da nastavljamo suradnju i u budućnosti. Veliko HVALA od kolektiva KUD Baščaršija”, poručili su iz KUD Baščaršija.