Maroon 5 ipak nastupio na Superbolu, publika razočarana

Foto: cdm.me

Nastupi na 53. NFL Superboulu glavna su tema rasprave na društvenim mrežama.

U poluvremenu okršaja Pejtriotsa i Remsa, nastupili su Maroon 5, Trevis Skot i Big Boi, član nekadašnje grupe Outkast.

Problem je nastao uoči samog događaja, koji širom sveta gledaju stotine miliona gledalaca – od muzičara kojima je ponuđeno da nastupaju, javnost je zatražila da bojkotuju taj šou u znak podrške Kolinu Keperniku.

Neki od njih su odbili da nastupe, a organizatori su ipak uspjeli da pronađu zainteresovane pa su tako ipak nastupili bend i dvojica repera.

Maroon 5 na meti je podsmijeha jer je frontmen Adam Levin ranije izjavio da će nastup sadržati “omaž Keperniku”, momku koji je klečao tokom američke himne da bi protestovao protiv policijskog nasilja nad pripadnicima afroameričke zajednice.

“Omaž” se sastojao od toga što je svjetiljkama ispisano “Jedna ljubav”, a sa bine su pušteni baloni na kojima su pisale “motivacione” poruke poput “Smiješi se”, “Izdrži”, “Inspiriši”, “Zagrli”. Veći omaž priređen je tvorcu crtaća “Sunđer Bob”, koji je preminuo krajem prošle godine. Na bini se pojavila njegova slika, kao i insert i muzika iz crtaća, prije nastupa Trevisa Skota.

Javnost se slaže – nastup je bio veliko razočaranje, a navodi se i da je publika u dijelu oko bine bila angažovana i plaćena.