Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope: Najoštrije osuđujemo napade na vijesti.me

Foto: Printscreen

Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope poziva nadležne organe u Crnoj Gori da hitno istraže pokušaj gašenja portala Vijesti kroz hakerski DDoS napad

Portal Vijesti (www.vijesti.me), dio medijske grupacije Vijesti iz Crne Gore, članice Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope, u poslednja tri dana bio je predmet tri snažna hakerska DDoS napada, od čega je poslednji još uvijek u toku. Portal Vijesti je ubjedljivo najčitaniji i kredibilniji portal u Crnoj Gori, a radi se o mediju koji ima i najveće povjerenje građana, navodi se u saopćenju Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope.

“Prema informacijama dobijenim od strane međunarodnog razvojnog tima Vijesti iz Praga (Češka Republika), hakerski napadi su fokusirani na pokušaj obaranja portala Vijesti, posebno dijela portala na kojem se nalaze ekskluzivne informacije o najnovijem slučaju potencijalne političke korupcije u Crnoj Gori na najvišem nivou”, dodaje se u saopćenju.

Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope najstrožije osuđuje ovakve napade i smatra ih novim načinom ograničavanja sloboda medija i izražavanja, ovog puta u digitalnom prostoru.

“Pozivamo državne organe Crne Gore da hitno pokrenu istragu, otkriju nalogodavce ovih napada i najstrožije ih procesuiraju”, poručuju iz ove asocijacije.