Midžić: “Od oca zadrtog nacionaliste i majke ljevičarke”

Foto: Screenshot

Stanje u visokom obrazovanju je iz godine u godinu sve lošije. Politika je ušla u sve pore našeg društva, pa i u obrazovanje.

Upravo o ovoj temi vođena je žustra rasprava u emisiji „Bez straha i cenzure“ koju su gledatelji TV1 imali priliku pogledati u ponedjeljak u 21 sat.

Sanel Midžić iz Bihaća kaže da je 21. stoljeće i da je glavni izvor informacija wikipedia.

Foto: Screenshot

“Kada imate lošu matematiku, promatrajte matematiku na wikipediji i bilo koji drugi predmet”, istakao je Midžić gdje se voditelj i urednik Ernad Metaj nadovezao i rekao da je wikipedia loš izvor informacija.

Midžić ipak ima drugačije mišljenje.

“Naravno da sistem kaže to. Sistem laže i to nije tačno. Wikipedia je odličan izvor informacija i daje reference”, kaže Midžić.

Profesor odbrane i sigurnosti Dževad Adžem rekao je da promišljanje Midžića nije loše, ali da je ono indvidualnog karaktera.

Foto: Screenshot

“Kada tražite informaciju, to ne znači da ćete doći do znanja”, rekao je Adžem.

Bišćanin Sanel Midžić smatra da u Bosni i Hercegovini ima ljudi koji žele da rade na boljitku.

“U svakoj stranci imamo ljude, u HDZ-u, u SNSD-u. Mi imamo taj stav da sa nacionalistima nećemo. Ali mi u našoj kući imamo taj nacionalizam. Imam oca koji je zadrti nacionalista, majka koja je ljevičarka. Mi živimo jedni sa drugima”, istakao je Midžić.

Gosti emisije Đorđe Marilović, viši asistent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Dževad Adžem, profesor odbrane i sigurnosti, te studenti Harun Jasika i Ante Kelavić iz Sarajeva, Anja Grubačić iz Banja Luke i Sanel Midžić iz Bihaća, koji su većinom politički aktivni, sučeljavali su svoja mišljenja o opštem stanju u državi i obrazovanju, o razlikama u Republici Srpskoj i FBiH, stavovima mladih iz jednog entiteta prema mladima iz drugog, te kako bh. društvo posmatra i tretira bilo koju vrstu različitosti.

Emisiju “Bez straha i cenzure” pogledajte na našem youtube kanalu. Svaki ponedjeljak u 21h rezervisan je da studenti i akademska zajednica Bez straha i cenzure pričaju otvoreno o problemima.