Nakon što je za ubistvo rođaka osuđen: Brojku 13 drhtavim prstima ispisivao po stolu sudnice

Foto: RAS Srbija

Banjalučki Okružni sud proglasio je krivim Nenada Vukovića (62) zbog ubistva rođaka Radeta Vukovića (75) u mjestu Rekavice kod Banje Luke u oktobru prošle godine, te ga je na osnovu toga osudio na 13 godina zatvora.

​Osuđeni Vuković je, tokom obrazlaganja presude, brojku 13 drhtavim prstima ispisivao po stolu sudnice.

Podsjetimo, Radetovo tijelo obliveno krvlju je pronašao komšija 26. oktobra 2018. godine, samo pola sata nakon što je starac izašao iz kuće da odvede krave na ispašu.

U optužnici koju je protiv Vukovića podiglo Okružno tužilaštvo Banja Luka, navedeno je da ga je više puta udario lopatom u glavu, od čega je na licu mjesta preminuo. Od udaraca je pukla drvena držalica lopate.

– Dok je žrtva ležala, Nenad Vuković mu je prišao i još najmanje četiri puta ga udario lopatom i drvenom držalicom u čeonom i potiljačnom dijelu glave. Radetu su naneseni višestruki prelomi lobanje i oštećeni životno važni moždani centri, stoji u optužnici banjalučkog Tužilaštva.

Prema tvrdnjama nekih svjedoka na ranijim ročištima, dvojica Vukovića su se i ranije svađala oko seoske šume.

Rade je živio u kući sa sinom Sladenkom, snahom i dvoje unučadi. Mještani Rekavica za njega kažu da je bio miran čovjek i da ni s kim nije imao ozbiljnijih sukoba.

Ostavite svoj komentar