Napad na policijsku patrolu u Zvorniku

Foto: bljesak.info / ilustracija

Pripadnici Policijske uprave Zvornik uhapsili su lica čiji su inicijala B.R. iz Zvornika i D.L. iz Milića zbog sumnje da su počinila krivično djelo napad na službeno lice u vršenju dužnosti, saopšteno je iz ove uprave, a prenosi Srna.

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik su, obavljajući redovne poslove i zadatke, 22. decembra oko 3.30 časova zaustavili i kontrolisali automobil “pasat”, kojim je upravljao B.R. iz Zvornika.

Nakon što je odbio da se podvrgne kontroli prisustva alkohola u organizmu, B.R. je napao policijske službenike i jednom od njih je nanio povrede koje su konstatovane u Domu zdravlja Zvornik.

Istu noć, lice čiji su inicijali D.L. odbilo je legitimisanje na području Milića i fizički napalo pripadnike Policijske stanice Milići, nanijevši im povrede.

Policija nastavlja sa preduzimanjem mjera i radnji s ciljem kompletiranja i dokumentovanja ovih predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.