Novi Pazar: Umjesto dočeka Nove godine novac za djecu bez roditelja i koncertni klavir

Foto: Aleksandar Niciforovic - Anadolu Agency

Grad Novi Pazar drugu godinu zaredom neće organizovati doček Nove godine. Umjesto novca za pjevače i proslavu na otvorenom, novac će otići za kupovinu koncertnog klavira za talentovane učenike, mališane bez oba roditelja i decu iz socijalno ugroženih porodica, odlučio je danas prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac.

“I ove godine smo odlučili da ne bude organizovanog dočeka Nove godine na trgu. Novac koji je bio namenjen za te namjene uložit ćemo u kupovinu koncertnog klavira za Kulturni centar i muzičku školu. Održat će se jedan koncert klasične muzike našeg najpoznatijeg pijaniste Adema Mehmedovića i lokalnih umjetnika. Kao i prošle godine, novac smo izdvojili i za djecu bez roditeljskog staranja”, rekao je za Anadolu Agency gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Biševac je istakao da je politika Grada socijalno odgovorna, te da bi bilo teško i neodgovorno donijeti odluku suprotnu ovoj. On ističe da se svaki dinar uložen u djecu i kulturu višestruko isplatio.

Ovih dana Gradska uprava nagradit će novčano sve đake novopazarskih osnovnih i srednjih škola kao i njihove nastavnike, za ostvarene rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Prošle godine Novi Pazar se odrekao dočeka Nove godine, te je djeci bez roditelja i onoj iz kategorije socijalno ugroženog stanovništva donirao oko 800 hiljada dinara.