Objavljen snimak: Šta je Assange radio u ekvadorskoj ambasadi?

Foto: Screenshot

Na snimcima koji su nastali u ambasadi Ekvadora u Londonu, u kojoj je Julian Assange proveo posljednjih sedam godina, vidi se kako osnivač WikiLeaksa vozi skateboard.

Pošto je rizikovao da bude uhapšen ako kroči iz ambasade, Assange je koristio njene prostorije za razne sportske aktivnosti.

Kao što se vidi na snimku koji je objavio “El Pais”, osnivač WikiLeaksa u šortsu, majici i raspuštene kose pokušava da vozi skateboard po parketu.

Poslije prvog pokušaja pada na pod, ali onda ponovo ustaje, staje na skateboard i uspješno izvodi kratku vožnju.

Assange, koji je uhapšen u četvrtak, 11. aprila nakon što mu je Ekvador ukinuo azil, vremenom je došao u sukob sa članovima ambasade, ali i obezbjeđenjem. Na snimku se vidi i da je Assange došao u sukob sa članom obezbjeđenja, jer je htio da održi sastanak sa aktivistima u zgradi, što su mu oni branili.

Osoblje ambasade požalilo se da je Assange igrao i fudbal i bio neuredan. Rečeno mu je da je izazvao “prljave proteste” ostavljajući prljavi donji veš u toaletu i ignorišući ponovljena upozorenja da u kuhinji ne ostavlja napola pojedene obroke i neoprane posude, prenosi “Telegraf.rs”.

Čak je rečeno da je njegova mačka takođe uklonjena iz ambasade jer se nije brinuo o njoj – iako su ambasadori sumnjali da je podmetnuo skrivenu kameru kako bi špijunirao ljude.

Prema pisanju nekih medija, osnivač WikiLeaksa je navodno razmazivao fekalije po zidovima prostorije u kojoj je boravio, danima nije mijenjao i prao svoju odjeću i slušao je glasnu muziku.

On se trenutno nalazi u pritvoru u Londonu, a ponovo će biti izveden pred sud 12. juna, kada će se odlučivati o njegovom izručenju SAD.

Ostavite svoj komentar