Obustavljen saobraćaj na M-18 Olovo-Kladanj zbog izvlačenja teretnog vozila

Foto: banjalukain.com

Zbog izvlačenja teretnog vozila na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj (na prevoju Karaula) trenutno je potpuno obustavljen saobraćaj. 

U jugozapadnim krajevima BiH na dionicama u višim predjelima mjestimično ima zaostalog snijega na kolovozu, a moguća je i poledica. S obzirom na to da meteorolozi za večeras najavljuju nove padavine, preporučuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te se apeluje na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Na ostalim putevima u BiH saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona, kao i od obrušavanja sniježnih lavina.  

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine vrste voziila. Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduvjeta za sigurno saobraćanje. 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

Zbog nestabilnosti mosta na GP Brčko-Gunja, obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse.  Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.