Savez za promjene prekinuo je svaku saradnju sa SNSD-om, i predsjednikom ove stranke Miloradom Dodikom. Ovo je reakcija na “prijetnje” Milorada Dodika da Vlada RS-a neće pomagati opštine u kojima nije pobijedio SNSD.

Predsjednik RS-a je u ranijim izjavama rekao da Vlada RS-a neće imati komunikaciju sa rukovodstvima gdje SNSD nije pobijedio. Osim toga, najavio je tzv. crnu knjigu u kojoj će biti oni koji su, kako Dodik kaže, napravili štetu SNSD-u.

„Mi smo danas postigli jedinstven stav da prekinemo svu vrstu saradnje i komunikacije sa predsjednikom RS-a, zato što se on očigledno ne ponaša kao predsjednik RS-a već se ponaša kao jedan klasični diktator“, rekao je Govedarica.

Sve pravne radnje biće razmotrene, kaže Govedarica, jer je Dodik prekršio Ustav. Osim toga, Savez za promjene, saopštio je Govedarica, neće sarađivati ni sa kim iz SNSD-a.

„Sa svim onim ljudima koji su tom istom Miloradu Dodiku onaj dan kada ih je okupio u Banskom dvoru dali aplauz podrške. Sa njima ubuduće saradnje nema“, dodao je predsjednik SDS-a.

Govedarica se u petak nije pojavio na sastanku sa predsjednikom RS-a, na koji ga je Dodik pozvao. Umjesto toga, novoizabrani predsjednik SDS-a je Dodiku poslao teme o kojima želi da razgovara. Nakon toga, Dodik je dao kontroverznu izjavu o crnoj knjizi protivnika SNSD-a koja je rezultirala današnjom odlukom Saveza za promjene.

SHARE