Oteta djevojčica u Cazinu?

Foto: ilustracija

Među građanima Cazina danas je zavladala panika a nakon što je saopćeno da je u blizini Osnovne škole u Cazinu i pored nove igraonice za djecu u blizini TC Ljiljan oteta djevojčica.

Ale Šiljdedić portparol MUP-a USK-a, kazao je za Oslobođenje da je policija zaprimila prijavu, ali da u ovom trenutku ne mogu ni potvrditi, ni demantirati vijest da je riječ o otmici.

– Dvije djevojčice su prijavile školi, a škola policiji, da su dvojica muškaraca ispred tržnog centra na silu djevojčicu ugurala u kombi. Za sada mi nemamo nikakve konkretne prijave odnosno informacije da se to zaista i desilo. Može postojati sumnja i da recimo djeca nisu dobro vidjela šta se tačno desilo. Na terenu se isputuju sve okolnosti. Za sada ne mogu potvrditi, a ni demantirati da se to desilo. Prijava postoji, na terenu se sve ispituje pa ćemo kasnije imati više informacija.

Foto: ilustracija

Provjere su obavljene i u školi Cazin a za sada još uvijek nemamo prijave o nestanku djeteta, kazao nam je portparol MUP-a USK.

Kako saznajemo, inspektori su na licu mjesta, provjeravaju navode i uzimaju izjave od potencijalnih svjedoka. Provjeravaju se i Lokalni portal cazin.ba navodi da su djeca koja su se kretala oko škole vidno potresena, a pojedina tvrde da su slučaj vidjeli i opisuju detalje vozila i dvije osobe koje su izvršile ovo krivično djelo.