Policija utvrdila da Banjalučanin nije pokušao oteti maloljetnicu

Foto: bljesak.info

Iz banjalučke policije danas su saopćili da je izvršenim provjerama utvrđeno da V.S. (1980.) nije pokušao da otme maloljetnicu kako je to bilo navedeno u anonimnoj prijavi.

“Policijski službenici su utvrdili da V.S. nije pokušao nasilno da uvuče maloljetnicu u vozilo niti je vozilo bilo u blizini marketa u ulici Slobodana Kusturića Banja Luka, već ju je uzeo za ruku u namjeri da ostvari komunikaciju sa njom, a što je kod nje izazvalo osjećaj straha, nakon čega ju je pustio i nije nastavio da se kreće za njom”, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Nakon završenih neophodnih procesnih radnji, a u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca, V.S. će, kako se dodaje, biti sproveden u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske, Klinika za psihijatriju. Policijski službenici će nakon kompletiranja predmeta dostaviti izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama Okružnom javnom tužilšatvu Banja Luka, prenosi Fena.

Iz policije su prethodno saopćili da je, nakon zaprimljene prijave da je nepoznata muška osoba ispred marketa u ulici Slobodana Kusturića, Banja Luka, pokušala nasilno da uvuče maloljetnicu u putnički automobil marke “opel”, a koja se nalazila u društvu sa još jednom maloljetnicom, zahvaljujući brzoj reakciji i operativnom radu na terenu identifikovan je, pronađen i lišen slobode V.S. iz Banje Luke.

Ostavite svoj komentar