Policiji se predala majka Edisa Bunara: Negirala krivično djelo

Foto: Facebook

Advokat Omar Mehmedbašić potvrdio je da je Belka Bunar u njegovom prisustvu dala iskaz te da je negirala krivično djelo koje joj se stavlja na teret.

Belka Bunar, majka Edisa Bunara, koji je uhapšen u policijskoj akciji “Prizma” zbog trgovine drogom, jutros se u pratnji advokata Omara Mehmedbašića predala policiji. Ona je odmah po dolasku iz Francuske, gdje je boravila, otišla u Federalnu upravu policije, gdje je lišena slobode.

S obzirom na to da je za njom bila raspisana interpolova potjernica, odmah joj je određen jednomjesečni pritvor.

Advokat Omar Mehmedbašić potvrdio je za Oslobođenje da je Belka Bunar u njegovom prisustvu dala iskaz te da je negirala krivično djelo koje joj se stavlja na teret. Ona će nakon kraćeg pojavljivanja pred sudom odmah biti sprovedena u pritvorsku jedinicu KPZ-a Sarajevo.

Belka se sumnjiči da je zajedno sa sinom Edisom, snahom Nermom, te još 11 osoba prodavala heroin, kokain, marihuanu i spid.

U prijedlogu Tužilaštva za njeno pritvaranje navedeno je da je Belka telefonom dogovarala kupovinu i prodaju, a drogu je zaduživala i prodavala i preko različitih aplikacija za mobitel i posredstvom društvenih mreža. Ona je sina Edisa i snahu Belmu obavještavala o tome da li se policija nalazi u blizini njihovog stana u Ulici Bajrama Zenunija na području Alipašinog Polja, gdje su redovno prodavali narkotike krajnjim konzumentima.

U novembru prošle godine, nakon hapšenja njenog sina, Belka je pozvala Adisu P, a kako bi ona sklonila oružje iz stana njenog sina. Kasnije joj je na telefon kazala da “baci one kesice”.

Belka Bunar sumnjiči se da skrivala odbjeglog Adnana Šeraka i to tako što je njegovoj majci javljala da ga traži policija pa je tako otežavala njegovo lociranje.

U akciji Prizma uhapšeni su Edis (30), Nerma (28) i Belka Bunar, Almedin Tači (38), Eldar Spahić (30), Sabahudin Žigović (30), Esmera Sinanović (28), Adis Paldum (36), Enes Gilić (31), Emir Curić (27), Edin Žigović (21), Adi Mekić (21), Dženan Šačić (22) i Minja Bajagić (31), a pod istragom je i Jasmin Rustemović, koji se nalazi u zatvoru.

Prvoosumnjičeni Edis Bunar je ranjavan u dva navrata, u martu 2012. i avgustu 2017., oba puta u naselju Alipašino Polje. Bio je osumnjičen da je demolirao jednu buregdžinicu i prijetio zaposlenicima. Dovodio se u vezu i s pljačkom i ranjavanjem dilera deviza, također na Alipašinom Polju, a bio je jedan od 12 uhapšenih u akciji Malta koju su u februaru 2014. godine proveli pripadnici FUP-a, kada je pohapšena organizirana grupa koja je rasturala marihuanu i heroin. Prošle godine mu je zapaljen luksuzni terenac BMW X5.