Pomoć Josipu Pejakoviću, operacija košta 35.000 eura

Poznati glumac Josip Pejaković teško je bolestan, a nakon prvobitne mogućnosti da nastavak liječenja bude u Zagrebu, doajen našeg glumišta u srijedu će biti operisan u Njemačkoj.

S obzirom na to da operacija košta 35.000 eura, krenulo se u akciju prikupljanja novca.

Švedski Radio Geteborg prenio je apel Facebook grupe “20 kruna za čovjeka” da se Bosanci i Hercegovci s adresom u toj skandinavskoj zemlji odozovu za pomoć doajenu bh. glumišta.

Prema informacijama te grupe, ali i Radio Gbg, Pejaković je trenutno na liječenju u Njemačkoj, a u srijedu bi trebao biti podvrgnut operativnom zahvatu.

– Josip je trenutno u bolnici u Njemačkoj, gdje čeka operaciju koja će mu spasiti nogu od amputacije. Socijalno osiguranje koje ima u BiH, nije mu odobrilo plaćanje troškova ove operacije – navedeno je u apelu.

Operacija košta 35.000 eura, a do sada je sakupljeno oko polovine tog iznosa. Akcija će trajati do 31. januara, a operaciju će izvršiti hirurg svjetskog glasa Milomir Ninković, Sarajlija koji živi i radi u Minhenu.

Pejaković se prvo liječio u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a sredinom prošle godine, liječenje je nastavio u Zagrebu.