Predsjedavajući za vanjsku politiku Rusije upozorio Moskvu: Ozbiljno shvatite američke prijetnje ratom!

Sredinom sedmice je rečeno da američka mornarica treba da krene prva u nekoliko oblasti i da primora Rusiju i Kinu da odgovori na poteze Vašingtona.

Foto: index.hr

Predsjedavajući Komiteta za vanjska pitanja Gornjeg doma ruskog parlamenta Konstantin Kosačov rekao je danas da Moskva treba ozbiljno da shvati poziv američkog admirala Džona Ričardsona vlastima da izvedu ofanzivu na Rusiju i Kinu.

“Izjavu admirala Džonsona, koji je pozvao na ofanzivu i veću agresiju protiv Moskve i Pekinga, ne bih shvatio kao novu glupost nekog američkog vojnika. Prvo, on je višerangirani predstavnik najjače vojske svijeta, a drugo niko nije osporio njegove riječi”, rekao je Kosačov. 

On kaže da nekažnjivost agresivne vanjske politike SAD dovodi do toga da tamošnji visoki zvaničnici mogu sebi da dozvole ovakve izjave. 

“Njegove riječi u potpunosti oslikavaju raspoloženje u Vašingtonu. Najopasanije je to što tamošnji političari i vojni zvaničnici gube kompas i prestaju da na adekvatan način posmatraju na svijet”, naglasio je Kosačov. 

Ričardson je sredinom sedmice pozvao Vašington da pređe u ofanzivu na Rusiju i Kinu. 

On je rekao da američka mornarica treba da krene prva u nekoliko oblasti i da primora Rusiju i Kinu da odgovori na te poteze Vašingtona.