Preminula supruga Slobodana Miloševića nakon teške bolesti

Foto: Arhiv

Mira Marković, supruga haškog optuženika Slobodana Miloševića preminula je danas, prenose srbijanski mediji.

Ona je u teškom zdravstvenom stanju bila prije 7 dana i prema informacijama od tada je bila u bolnici u Sočiju.

Mira je imala četiri operacije, a nakon posljednje su joj ugrožene vitalne funkcije i ljekari nisu željeli da daju prognoze u vezi sa oporavkom.

“Mira je imala četiri operacije, a nakon posljednje je došlo do određenih komplikacija i pada imunog sistema. Ljekari su zbog toga zabrinuti i kada se uzmu u obzir njene godine, nisu željeli da daju prognoze o pitanju oporavka” naveo je izvor iz Sočija, prenosi Telegraf.rs.

Bila je osnivačica i predsjednica političke stranke pod nazivom Jugoslovenska levica (JUL), koju je osnovala 1994. godine. JUL je do oktobra 2000. godine bio glavni koalicijski partner Miloševićevoj Socijalističkoj partiji Srbije na saveznom i republičkom nivou.

Srbija je 2005. godine raspisala potjernicu za Mirom Marković, a ona je od tada živjela u Rusiji gdje je sa sinom Markom dobila politički azil.

Podsjećamo, Slobodan Milošević preminuo je u pritvorskoj ćeliji Haškog suda (ICTY) u Scheveningenu 11. marta 2006., ne dočekavši presudu po optužbi za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine počinjene na Kosovu, u Hrvatskoj i u BiH 1990-ih godina.

Ostavite svoj komentar