Saša Petrović zbog zdravstvenih problema neće nastupiti u predstavi “Sjećaš li se Doli Bel”

Foto: Screenshot

Emir Hadžihafizbegović, glumac i direktor Kamernog teatra 55 rekao je da je do premijere predstave “Sjećaš li se Doli Bel”, ostalo je još nepunih 30 sati.

Dodaje da je atmosfera usijana, ali pozitivno.

“Kao za sve u životu, došlo je vrijeme da objavimo jednu vijest koju smo čuvali u strogoj tajnosti kako bi zaštitili sam proces rada, ali i ljude uključene u njega. Naime, naš dragi glumac i prijatelj Saša Petrović je tokom rada na predstavi doživio jedan ozbiljan zdravstveni problem koji ga je spriječio da nastavi dalji rad. U dogovoru sa rediteljem, morali smo napraviti glumačku zamjenu, kako bi Saša mogao brinuti o svom zdravlju”, istakao je Hadžihafizbegović.

Kazao je da je kao zamjena došao Admir Glamočak, koji je, pored svih svojih profesorskih obaveza na Akademiji scenskih umjetnosti, režiranja predstave u Mostaru, mentorskog rada sa diplomantima, te snimanja serije “Lud, zbunjen, normalan”, bez premišljanja uskočio u drugu trećinu radnog procesa kako bi nam pomogao.

“To je prijatelj. To je profesionalac. Bez premca. Ja se, kao upravnik Kamernog teatra 55, moram i želim, zahvaliti Admiru na njegovom ogromnom trudu i ljubavi prema našem teatru, i moram reći da sam presretan i počašćen, jer sam imao priliku gledati ga kako u kratkom, gotovo nemogućem, vremenskom periodu, pravi dvije maestralne uloge. I još svira saz. Atko moj, hvala ti”, istakao je Emir Hadžihafizbegović, glumac i direktor Kamernog teatra 55.