Srbija optužila: Tači i Veselji stoje direktno iza ubistva Ivanovića

"Tačijeva puška je prazna, baš kao što je lažna i prozirna njegova gluma želje za nastavkom dijaloga sa Beogradom."

Foto: youtube.com

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da očekuje da će istražni organi Srbije uskoro biti u prilici da pruže više podataka o ubistvu Olivera Ivanovića, kao i da su sve sigurniji da Hašim Tači, Kadri Veselji i sadašnje vlasti u Prištini stoje direktno iza ubistva Ivanovića.

“To je nešto što cijeli svet treba da zna”, naveo je Đurić, dodavši da radi toga u Prištini treba da počnu da razmišljaju o pripremi odgovora za pravosudne organe, umjesto zveckanja oružjem.

On je poručio da Srbi na Kosovu i Metohiji ne treba da brinu zbog Tačijevog “zveckanja oružjem” istakavši da će se Srbija, koja za razliku od Prištine poštuje sve svoje građane i nikome ne prijeti, na odgovoran način starati o njihovoj budućnosti i sigurnosti.

Đurić je istakao da Tači glumi da želi da dođe do nastavka dijaloga Beograda i Prištine, saopćeno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Tačijeva puška je prazna, baš kao što je lažna i prozirna njegova gluma želje za nastavkom dijaloga sa Beogradom, koja traje jedva koliko i sastanci sa stranim predstavnicima”, rekao je Đurić.

On je ukazao da su prijetnje, “duge cijevi, pritisci, antcivilizacijske takse, stotine napada na Srbe bez kazne” pravo lice politike Prištine.

Đurić je istakao da će, nasuprot tome, Srbija nastaviti da se bori za budućnost svih građana, uključujući i građane na Kosovu i Metohiji, bez obzira na prebivalište, vjeru i nacionalnost.

“Borit ćemo se i za budućnost i bolji život naših građana Albanaca u općinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, koji nikada u centralnoj Srbiji neće biti nepoželjni i diskriminisani onako kako su nepoželjni i diskriminisani Srbi na Kosovu i Metohiji od prištinskog režima”, zaključio je Đurić.