Stravično i uznemirujuće: Tsunami u Indoneziji odnio bend i ljude na rock koncertu

Stravični tsunami pogodio je sinoć oko 21:30 po lokalnom vremenu Indoneziju.

Pojavila se snimka trenutka kada je golemi val pogodio rock koncert na kojem je nastupao bend Seventeen, na plaži Tanjung Lesung. 

Oko 200 zaposlenika državne elektrodistributerske tvrtke Perusahaan Listrik Negara (PLN) i članova obitelji okupilo se na plaži Tanjung Lesung na zabavi za kraj godine kad se tsunami obrušio na to područje.

Frontmen benda objavio je na Instagramu kako su poginuli menadžer benda i basist, dok se za ostalom trojicom članova benda i njegovom ženom i dalje traga. 

“Molite se da pronađemo Andija, Hermana, Ujanga i moju suprugu. Pod vodom sam se mogao samo moliti Isuse Kriste pomozi”, napisao je.

Najmanje 222 mrtvih i više od 840 ozlijeđenih

Podsjetimo, najmanje 222 osobe su poginule, a 843 su ozlijeđene nakon što je tsunami pogodio obale Sundskog prolaza u Indoneziji, objavili su vladini dužnosnici. CNN javlja kako je nakon tsunamija stanovnicima izdano upozorenje da bi moglo doći do još jednog vala te im je savjetovano da se udalje od obale.

U agenciji za upravljanje hitnim situacijama kažu da su oštećene stotine zgrada.

Nagađaju da je mogući uzrok tsunamija klizanje morskog dna nakon erupcije vulkana Krakatau, prenose svjetske agencije.

Sundski prolaz između Jave i Sumatre povezuje Javansko more s Indijskim oceanom.

U agenciji ističu da će broj žrtava tsunamija, koji se na obale prolaza obrušio u subotu u 21:30 po lokalnom vremenu, vjerojatno rasti.

Smrtni slučajevi prijavljeni su u regijama Pandeglang, Lampung i Serang. Samo u Lampungu moglo bi se raditi o stotinama mrtvih, javljaju reporteri s terena.

Među najpogođenijim područjima je popularno ljetovalište Tanjung Lesung.