Tinejdžer iz nesreće kod Niša: “Bus se samo prepolovio. Krvi je bilo posvuda”

Foto: Blic.rs

U Srbiji je jutros došlo do strašne nesreće kada je vlak na liniji Niš – Prokuplje u blizini Niša udario bus koji je bio na tračnicama i prepolovio ga. 

(Video:Blic.rs)

Srbijanski mediji javljaju kako uzrok nesreće još uvijek nije utvrđen, ali govore i o faktorima koji su nesreći doprinijeli. Javljaju tako kako je sinoć na tom području padala ledena kiša te kako je jutro oko 7.20 sati kada je do nesreće došlo pala gusta magla. 

Dodaju i kako se radi o prijelazu za koji lokalno stanovništvo kaže da bilježi nekoliko nesreća, a sve zbog toga što na tom pružnom prijelazu nema rampe. 

Poginulo je pet osoba, desetero djece na intenzivnoj

Odmah nakon nesreće objavljeno je kako su na licu mjesta poginule tri osobe, dok Prva televizija, pozivajući se na najnovije službene informacije javlja kako je poginulo pet osoba. Blic dodaje kako su tri osobe poginule na licu mjesta, dok su dvije osobe preminule za vrijeme operacije.

Telegraf.rs pak prenosi priču iz Kliničkog centra u Nišu u koji su prevezeni povrijeđeni u nesreći. Prema informacijama koje su dobili u Centru, javljaju kako se liječnici bore za živote 10 do 12 osoba. 

“Ovo je kao da je rat bio. U roku od 15 minuta primili smo 30 pacijenata. 10 do 12 njih je životno ugroženo”, rekao im je direktor Hitne službe u nišu, Miodrag Lazić.

“Imamo desetoro djece s višestrukim ozljedama, to su teške ozljede i oni su na intenzivnoj njezi. Imali smo izvanrednu situaciju, u roku od deset minuta, petoro pacijenata je ušlo u salu za operaciju. Operacije su u tijeku, a njihov rezultat je neizvjestan”, rekao je za Telegraf.rs

Direktor policije izjavio je za Prvu televiziju kako je do prometne došlo vjerojatno zbog nepažnje vozača autobusa te kako je u bolnici zbrinuto 27 osoba. 

U bolnici se okupili roditelji srednjoškolaca

Telegraf javlja i kako su u bolnici brojni roditelji srednjoškolaca koji su busom išli u dvije obližnje srednje škole.