Tri mjeseca od ubistva dva policajca: Zatraženo produženje pritvora za Srećka Trifkovića

Foto: Patrija

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo zatražilo je produženje pritvora za još dva mjeseca za Srećka Trifkovića, koji se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 26. oktobra 2018. godine u naselju Alipašno Polje.

Portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić kazala je za agenciju Patria da Tužilaštvo Kantona Sarajevo traži novo produženje pritvora za Trifkovića zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utječe na svjedoke, prikrije dokaze, ponovi krivično djelo te da bi njegovo puštanje na slobodu dovelo do uznemirenja javnosti.

Trifković je uhapšen 29. oktobra prošle godine, a njegov advokatski tim tvrdi da ne znaju za šta se tačno sumnjiči njihov klijent. Zahtjev da slučaj preuzme Državno tužilaštvo, odnosno Državni sud gdje je već obuhvaćen predmetom Volan je odbijen.

Osim Trifkovića u pritvoru su i Slaven Dakić i Miloš Obradov koji se također dovode u vezu sa ubistvom sarajevskih policajaca. 

Istragu vodi Tužilaštvo KS uz pomoć svih policijskih agencija, a stručnjaci za sigurnost ranije su isticali da bi slučaj radi efikasnosti trebalo preuzeti Tužilaštvo BiH s obzirom da se radi i o području Republike Srpske gdje Tužilaštvo KS nema nadležnost, kao ni policijske agencije osim SIPA-e.