U Saboru ništa nivo: Haos nakon prijedloga da se izbace kupljeni zastupnici

Foto: alchetron.com

U Saboru Hrvatske ponovno je izbio haos.

Već na početku glasanja mostovci su napustili sabornicu. Zastupnik Mosta Nikola Grmoja rekao je kako ne žele sudjelovati u cirkusu te da je sramota da vladi većinu drže zastupnici koji su izabrani na listi SDP-a, a u međuvremenu su prešli na stranu vladajućih, dok istovremeno “nema glavnog Plenkovićevog koalicijskog partnera Milorada Pupovca”.

Maras od Jandrokovića tražio da izbaci kupljene zastupnike

Nakon toga je nastavljeno glasanje, no ubrzo je SDP-ov Gordan Maras tražio povredu poslovnika.

Od predsjednika sabora Gordana Jandrokovića tražio je da premjesti zastupnike koji su izabrani na listama SDP-a, a u međuvremenu su prešli vladajućima. Oni, naime, još uvijek sjede na istom dijelu sabornice gdje i oporba.

“Izbacite zastupnike koji su kupljeni novcem zagrebačkih poreznih obveznika. Kupljeni su zbog Andrije Mikulića”, rekao je Maras.

Jandroković je rekao da je klubovima zastupnika poslano da predlože premještan.

Javila se uvrijeđena Opačić i dobila pljesak HDZ-ovaca, odmah joj odgovorio Maras

No onda se javila bivša SDP-ovka Milanka Opačić koja se očito osjetila prozvanom u Marasovom istupu. Od Jandrokovića je tražila zaštitu.

“Zaštitite pojedine saborske zastupnike. Nitko nije kupljen. Ništa nisam tražila ni od Ivice Račana ni od Zorana Milanovića, a još manje od Bandića ili Bernadića. Glasat ću samo za ono što je dobro za građane i to je sve”, rekla je uzrujano Opačić i dobila pljesak HDZ-ovaca.

Odmah joj je odgovorio Maras.

“Zagrebačkim novcem je okupljen je velik klub koji daje podršku Plenkovićevoj vladi. Ja ne znam tko će se prepoznati, a o cijelom političkom radu Milanke Opačić najbolje govori ovaj frenetični pljesak HDZ-ovaca koji je dobila”,

Na te je Marasove riječi zapljeskao dio SDP-ovaca.