U Tuzli pronađeni narkotici, pištolji i municija

Foto: ilustracija

Više pakovanja droge oblijepljenih selotejp trakom, dva pištolja, manja količina municije, dvije PVC kese nepoznatog sadržaja, te više PVC boca sa nepoznatom tekućinom, pronađeni su u automobilu S.S. iz Tuzle.

On je, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, uhapšen 29. januara po naredbi Općinskog suda Srebrenik.

– U unutrašnjosti vozila pronađeno je 25 komada tableta koje asociraju na opojnu drogu ekstazi. Nakon detaljnog pregleda vozila, u posebnom spremniku za prevoz i transport narkotika pronađeno je pet pakovanja u kojima se prema prvim analizama ekspertize nalazi pet kilograma droge spid – kazao je načelnik Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga MUP-a TK Siniša Vareškić.

U MUP-u TK navode da su proteklu godinu pojačali aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe opojnih droga.

– Za ilustraciju ističemo podatak da su službenici policije TK tokom navedenog perioda uspjeli otkriti i dokumentovati 356 krivičnih djela koja se odnose na oblast zloupotrebe opojnih droga, što je porast u odnosu na raniji period – navodi samostalni inspektor MUP TK Mevludin Omerović.

Nakon kriminalističke obrade izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga bit će predat kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.