Uhapšen vozač koji je izazvao udes kolima privatne firme koja gradi Koridor 10

Foto: Screenshot

Zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi kod Doljevca, u kojoj je stradala 52-godišnja žena, uhapšen je 34-godišnji vozač “škode superb”. Inače, kako kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu, “škoda” je u vlasništvu privatne firme “Trace Srbija” koja radi na izgradnji koridora, a kobnog dana se njome prevozio direktor javnog preduzeća Koridori Srbije Zoran Babić.

“Škoda superb” sa zatamnjenim staklima i, prema svedočenju očevidaca, sa ugrađenim blinkerima, koja se na naplatnoj rampi Doljevac “zakucala” u automobile koji su čekali naplatu deo je voznog parka Trace. Ta firma je izvođač radova u Grdeličkoj klisuri, a nedavno je dobila i posao saniranja udarnih rupa u Nišu.

Njihov 34-godišnji vozač D. S. sumnjiči se da je odgovaran za stravičan udes.

Zbog toga je jutros, kako kažu u Tužilaštvu, uhapšen.

Vozilo koje je udarilo u druga vozila je marke “škoda superb” kojim je upravljao 34-godišnji D. S, a vozilo je vlasništvo Trace-a. U tom vozilu je bio Babić. Inače, D. S. je uhapšen jutros u 6 sati i određeno mu je zadržavanje do 48 sati – navode u Tužilaštvu.

Inače, dodaju u Tužilaštvu, D. S. u trenutku nesreće nije bio pijan.

Zbog čega se Babić prevozio kolima privatne firme koju bi kao rukovodilac Koridora trebalo da kontroliše, zasad nije poznato, jer u ovom javnom preduzeću još ne odgovaraju na novinarska pitanja.

U bugarskoj firmi Trace su prvo rekli da će odgovore imati “za 15 minuta”, ali se posle nisu javljali na telefon.

Podsetimo, saobraćajna nesreća dogodila se juče ujutru na samoj naplatnoj rampi kada je poginula S. G. iz okoline Knjaževca, a još petoro ljudi povređeno. Među njima i Babić kojem je pukla butna kost. Poslanik DS Balša Božović tražio je objavljivanje snimka sa sigurnosnih kamera na naplatnoj rampi.