Usijanje u FUP-u: Lukač u penziji, Hafizović upravlja, načelnici dižu pobunu

Foto: RTV Vogošća

Direktor Federalne uprave policije (FUP) Dragan Lukač od danas je u penziji, a zamjenik direktora još nije imenovan iako je Vladi FBiH dostavljena lista kandidata sa tri osobe.

Nurudin Hafizović postavljen je da privremeno upravlja policijom, saznaje TV1.

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara kaže da proces imenovanja zamjenika direktora blokira Vesko Drljača, potpredsjednik Vlade FBiH. Ministra Drljaču pokušali smo dobiti, ali se do objave ovog teksta nije javio.

Kako saznajemo, jedan od kandidata za zamjenika direktora FUP-a vodi određeni vid pobune, dok je jedan od načelnika sektora odbio naređenje Hafizovića.

“To su nezakonite radnje”, tvrdi Zoran Čegar, načelnik uprave uniformisane poslove i poručuje da neće dozvoliti da se radi bilo šta protuzakonito.

Kako je rekao, ranije je upozoravao Lukača da određeni ljudi nisu kvalifikovani. Čegar kaže i da se neće miješati u kadrovsku politiku.

Jedan od načelnika u FUP-u rekao nam je da se protivi sadašnjem privremenom šefu policije i da je o nezakontitim radnjama upoznao MUP KS. Dodao je da ne zna imaju li ili ne direktora, uz opasku da se u MUP-u FBiH vrše krivična djela.

1 komentar

  1. Koji je ovaj Čhegar bolesnik, Lukačdošao da uništi FUP a po njemu dobar…haj ti opet malo u Nkemačku Zorane ili Australiju

Comments are closed.