Večeras protesti u Novom Travniku: Svi smo mi Alma i Azra, vrijeme je za promjene

Foto: Facebook/Novi Travnik

Na Gradskom trgu u Novom Travniku večeras u 19 sati bit će održani protesti pod sloganom “Svi smo mi Alma i Azra”.

Organizator mirnog okupljanja je neformalna grupa građana u sastavu: Haris ef. Amidžić, Don Anto Ledić, Salih ef. Zukić, Don Marko Majstorović, Mirnes Hajrić, Abdulaziz Rizvić, Adem Kurić.

Reporterska ekipa TV1 bit će na licu mjesta i uživo se, za Dnevnik u 19, javiti sa protesta.

Neformalna grupa pozvala je sve građane Novog Travnika na mirno okupljanje “kako bi inicirali prijeko potrebne promjene u svojoj sredini”.

“Ne želimo da bilo ko dolazi na okupljanje sa vjerskim, stranačkim ili nacionalnim obilježjima. Molimo sve građane koji dođu na okupljanje da budu savjesni i kontrolori reda i mira. Ukoliko se primjeti bilo koji pojedinac ili grupa koja na bilo koji način pokušava da unese nemir među okupljene građane, uključite svoje mobilne telefone, snimajte osobe koje to budu pokušale i napravite širok krug oko njih, dakle ogradite se od njih, kako bi bili uočljivi našim redarima i pripadnicima MUP-a koji će također biti prisutni. Roditelji povedite svoju djecu, majke, bake ili nene. Vrijeme je za promjene!”, poručili su organizatori.

Podsjećamo, povod večerašnjih protesta je saobraćajna nesreća u kojoj je pijani vozač Nermin Rustempašić automobilom usmrtio majku Azru i kćerku Almu, a povrijeđeno još troje djece