Verbalni sukob novinara i Sebije Izetbegović

Foto: tv1.ba/A.Herco

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu počela je konferencija za medija, gdje je generalna direktorica Sebija Izetbegović prezentovala izvještaje o radu i finansijskom poslovanju.

Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo koja je održana u petak izvještaj o radu KCUS-a nije odobren, no to nije spriječilo Izetbegović da se na današnjoj konferenciji hvali rezultatima rada KCUS-a.

Ona je istakla da su rashodi za prošlu godinu bili preko 191 miliona KM, dok su ukupni prihodi preko 217 miliona. Izlaganje Sebije Izetbegović trajalo je više od 40 minuta. Nakon obraćanja Sebije Izetbegović, počelo je obraćanje direktora klinika, na šta su novinari negodovali tražeći da se prvo postave pitanja direktorici KCUS, pa da se onda direktori obrate, što je Izetbegovićka odbila.

Došlo je do rasprave između novinara i press službe KCUS. Jedna novinarka je izašla kada je iz press-službe rečeno da, ako nije zadovoljna konceptom konferencije kako je to zamislila Uprava, može napustiti konferenciju.

U amfiteatru je nastao haos, izlazak novinarke pratile su ovacije prisutnih uposlenika koji su prisustvovali ovom činu.

Nakon što su dozvoljena pitanja, Izetbegović je prema određenim novinarima pokazala veliku dozu nepoštovanja i sarkazma. Određene novinare optužila je da su njihovi tekstovi puni neistina, dok pojedinim novinarima nije dozvoljavala da završe pitanja.