(VIDEO) Ministar Mandić: Potrebna nam je velika pomoć građana u čišćenju

Foto: Screenshot

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić pozvao je građane da se pridruže i očiste ispred svog praga.

Poručio je da će osim čišćenja biti pokrenuta i kampanja intenzivnog uklanjanja nelegalno parkiranih vozila u saradnji s MUP-om KS.

“Dugo smo razmišljali šta bi mogli uraditi da bi bili zadovoljni naši birači i došli smo do jednoglasnog zaključka, ono što je logično u životu, da treba prvo počistiti situaciju. Počistiti prostor u kome živimo”, istakao je Mandić.

Dodaje da je riječ je o jednom interresornom projektu koji vodi Vlada, odnosno više ministarstava.

“U toku dva mjeseca želimo da pokažemo kako grad može da izgleda i da podignemo ljestvicu. Kampanja završava pred početak turističke sezone tako da ćemo pokazati kako bi trebalo da grad izgleda i da ga sačuvamo da ovo ne bude jedna kratkoročna akcija, već da bude kontinuirana”, rekao je Mandić.

Kazao je da je za početak akcije čišćenja odabran 20. april budući da je 22. april Dan planete Zemlje.

“Ministarstva neće moći sama realizovati ovu akciju. Veoma nam je bitna podrška građana ako želimo da očistimo grad. Na neki način želim da podsjetim da je to obaveza svih nas. Iskoristit ćemo ovu kampanju da ljude podsjetimo koja su to njihova prava i obaveze”, kaže Mandić.