Vila: Nadam se da ću donijeti pobjedu u svoje Sarajevo

Na Cage Warriors 103 priredbi u Kopenhagenu koja će se održati u subotu, našem borcu Ahmedu Vili suprotstaviti će se bivši UFC borac Mads Burnell (profesionalni rekord 10-3).

Cage Warriors je jedna od najjačih Evropskih MMA organizacija, a dovoljno govori podatak da je poznati UFC borac Conor McGregor prije potpisa za najveću MMA organizaciju bio šampion u ovoj organizaciji u 2 divizije (lightweight i featherweight).

Naš borac kaže da očekuje težak meč, ali da je spreman za Burnell-a.

“Smatram da se ja mogu boriti sa svakim borcem i da ću to pokazati u ovom meču. Nadam se da ću BiH predstaviti u najboljem svjetlu i da ću donijeti pobjedu u svoje Sarajevo. Nervoza je uvijek prisutna kao i kod svakog meča. Nema razlike u odnosu na one koje sam imao prije. Mislim da u svaki meč treba ući maksimalno spreman i sa maksimalnom opreznošću. Ovo je jednostavno za mene još jedna prilika da postanem poznatiji i priznatiji u MMA svijetu”, tvrdi Vila. 

Proces skidanja kilaže za kategoriju u kojoj nastupa borac je skoro uvijek težak, međutim Vila kaže da već ima iskustva i da je i u tom segmentu spreman.

“Nemam problema sa skidanjem kilaže. Nadam se da neću imati pred sami dan vaganja nikakvih problema. Nadam se da će to biti sve uredu. Već sam započeo proces skidanja kilaže i pokušavam da smanjim kilažu što više tako da bih posljednji dan mogao skinuti kilu ili dvije. Smatram da sam već dovoljno iskusan da to napravim kako treba”, rekao je.

UFC je najveća svjetska MMA organizacija, a Ahmed je pokazao u prethodnim borbama da na njega mogu računati. Pobjeda bi mogla biti i aktivator tog poziva.

“Ne znam. Uvijek postoji mogućnost da me pozove UFC. S obzirom da ću raditi event u Švedskoj i vjerovatno u Danskoj. Treniram u Švedskoj i europski sam borac. Ima dosta Bosanaca u Švedskoj i Danskoj koji bi vjerovatno htjeli gledati moje borbe. Moguće je da dođe jedan takav poziv. Ja ne znam koliko je to zaista realno i ne želim da razmišljam o tome jer mi to nije toliko bitno. Bitno mi je da pobjedim meč koji je ispred mene i da napredujem u svakom segmentu borenja i da ne stagniram u svom razvoju”, smatra naš borac. 

Njegov protivnik Mads Burnell je veoma dobar borac koji se već okušao u UFC organizaciji i upisao jednu pobjedu i dva poraza, a ukupni profesionalni rekord mu je deset pobjeda sa tri poraza.

“Svaki protivnik je opasan. On ima vrline koje su slične mojima. Očekujem borbu na podu. Očekujem hrvanje. Dosta razmjena u stand up-u. Spreman sam na svaki mogući scenario. Priželjkujem ovu borbu i nadam se da ću ostvariti ono što sam zamislio.  Plan mi je da odradim što bolju borbu i izbjegnem sve njegove napade. Nadam se da ću ja biti onaj koji vrši pritisak i završiti kao pobjednik u ovoj borbi”, samouvjeren je Vila. 

Veliki broj navijača unutar, ali i van granica BiH željno iščekuje ovaj meč koji će imati priliku pratiti na UFC fight pass-u.

“Poručio bih svim ljudima koji me prate i koji vole ovaj sport da pogledaju ovu borbu na UFC fight pass-u subotu. Mislim se da će im biti jako zanimljivo i nadam se da ću uspjeti ostvariti pobjedu za njih, za svoju porodicu i sve prijatelje koji navijaju za mene i naravno za našu državu iz koje ja dolazim i koju ću ponosno predstavljati na ovom takmičenju”, kaže Vila. 

Ahmed Vila je do sada upisao šest pobjeda i jedan poraz u karijeri. Vjerujemo da će, uzevši u obzir kvalitetu našeg borca rasti broj pobjeda počevši sa ovom u subotu.