Vladimir Putin najavio ženidbu, poznato i ime buduće prve dame Rusije

Foto: Profimedia

Po moskovskim kuloarima već neko vrijeme kolaju priče da je dugogodišnja djevojka ruskog predsjednika, olimpijska šampionka Alina Kabajeva (35), postala nestrpljiva da postane zvanična gospođa Putin, a samim tim i prva dama Rusije.

Prema pisanjima ruskih medija, par se zabavlja duže od 10 godina, a postoje i špekulacije da imaju tajnu porodicu iako Kremlj to kategorički odbacuje.

Kabajeva, nekadašnja osvajačica olimpijskog zlata u ritmičkoj gimnastici, danas je direktorica velike medijske moskovske kuće čiji je novinar Aleksander Janašev na jučerašnjem godišnjem medijskom brifingu sa predsjednikom, Putinu postavio najneobičnije pitanje – kada planira da se oženi i kime?

Šef Kremlja osmjehuno se na provokativno pitanje očigledno zadovoljan što mu je postavljeno odgovorivši da svakako u budućnosti planira da ponovo stane na ludi kamen.

– Kao pristojna osoba moraću to da uradim prije ili kasnije – odgovorio je Putin novinaru koji mu je postavio “nezgodno” pitanje.

Putin, pak, nije precizirao s kim planira da se oženi, ali mnogi su pitanje protumačili kao pritisak same Kabajeve ili početak PR kampanje Kremlja koji planira da konačno otkrije identitet prve dame.

Vladimir Putin razveo se od svoje prve žene Ljudmile 2014. godine nakon što je par izašao u javnost zajedničkim saopštenjem.

Putin i Kabajeva

Pitanje Putinovog ljubavnog života uglavnom je tabu tema u Rusiji, a sam predsjednik na takva pitanja postane pomalo nervozan.

Janušev, novinar tabloida “Lajfnjuz” pod kontrolom Kabajeve, dao je i uvod prije svog pitanja rekavši da je državnim medijima bilo zabranjeno da se dotiču te teme.

– Dakle, ovo pitanje je bukvalno došlo od Kabajeve. Odlično urađeno – primjetio je novinar Dmitri Kolezev.

Kanal “Telegram news” takođe se dotakao “spornog” pitanja izvjestivši da to što je stiglo iz tabloida “Lajf” “sigurno nije slučajnost”.

– Radujemo se da u 2019. upoznamo prvu damu – navedeno je.