Vučić: Ako Priština ukine takse, Srbija spremna za dijalog

Foto: Tanjug/Ilustracija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u razgovoru sa ambasadorom SAD, Kalom Skotom, da nije optimista, ali da je Srbija spremna da nastavi dijalog ako Priština povuče odluku o sto odsto uvećanim taksama na robu iz Srbije.

U razgovoru sa Kalom Skotom o budućnosti dijaloga Beograda i Prištine i situaciji u regionu, Vučić je istakao da je, neispunjavanjem jedinog uslova iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje ZSO, usvajanjem platforme o pregovorima, formiranjem vojske Kosova i uvođenjem taksi na robu iz Srbije,

Priština ukinula dijalog

On je naglasio da je međunarodna zajednica ranije trebalo da se bavi problemima koji su doveli do zastoja u dijalogu, naročito pokušajima ukidanja taksi na srpsku robu, prenosi Tanjug.

“Nisam optimista, ali ako Priština povuče takse, Srbija je spremna da razgovara”, naveo je Vučić, saopštila je Pres služba Predsjednika.

Ambasador Skot je naglasio da SAD podržava povratak dijalogu i istakao da je neophodno naći način za nastavak razgovora, jer je zajednički interes i Srbije i Prištine, ali i međunarodne zajednice, da se postigne kompromis.