Želite provod? Ovo su “najluđi” gradovi na svijetu

Pogledajte koji grad je ponio titulu najluđeg na svijetu.

Foto: hocu.ba

Za sve one koji žele nezaboravne lude noćne provode i izlaske sigurno će zanimati koji grad je ponio titulu najluđeg na svijetu, prema izboru portala MoveHub.com.

Najluđi grad na svijetu prema ovom izboru je – Mančester. To je rezultat istraživanja koje je obuhvatilo 112 svjetskih gradova. Gledala se konzumacija alkohola, marihuane, kokaina, te broj noćnih klubova naspram ukupne populacije grada.

Rezultat slika za mančester

Mančester se pokazao kao “najzeleniji” grad s 2,3 tone kanabisa potrošenih na 100.000 ljudi, a ima i najveći broj klubova s obzirom na broj stanovnika – 818 klubova na svakih 100.000 stanovnika.

Rezultat slika za washington

Drugo mjesto zauzeo je Vašington, a slede Majami, Sijetl i San Francisko. Šesti je još jedan britanski grad Lids, sedmi Denver, osmi Boston, a zatim Pariz i Lion.

Rezultat slika za majami

Na listi nema srpske prijestonice, a od gradova bivše Jugoslavije na spisku su Zagreb i Ljubljana, s tim što je hrvatska prijestonica bolje kotirana i našla se na 62. mestu s ukupnim rezultatom 1,57. Poređenja radi, Mančester je imao rezultat 2,83.

Rezultat slika za zagreb

Svaki grad je dobijao ocjenu od nula do tri, gdje je nula označavala potpuno mirno okruženje, dok tri označava totalno ludilo.