Zulejhić: “Nekada me bude sramota, ali moram”

Foto: Screenshot

Haris Dedović urednik portala Šatro.info bio je urednik i voditelj emisije “Ja biram goste”.

Okupio je ekipu mladih novinara koji iza sebe već imaju godine i godine rada u medijima – Hanu Sokolović sa N1, Ninu Bilajca iz Centra za istraživačko novinarstvo, Emira Zulejhića sa portala Raskrinkavanje.ba i Vladimira Čolakovića sa TV1.

Svi oni su stava da je informativa ultra ozbiljna, i da ne smije biti grešaka. Ali, šta ako se one ipak dogode?

Vladimir Čolaković se prisjetio živog javljanja nakon sjednice izvršnog odbora nogometnog saveza BiH.

“Svi su čekali kraj sjednice, jer se nije znalo da li će Meša Baždarević ostati selektor. I tako ja, uživo kažem da je potvrđeno kako Meša Selimović više neće biti selektor. Tek tada shvatim da je Selimović književnik i da nema veze s fudbalom”, rekao je Čolaković.

Foto: Screenshot

Možete li zamisliti kako je meni upitao je kolege Emir Zulejhić sa portala Raskrinkavanje.ba jer ja nemam ni mikrofon ni kameru.

“Zovem Ministarstvo unutrašnjih poslova da pitam jesu li stvarno vanzemaljci sletili juče ili Klinički centar da pitam je li moguće da šesnaest djevojaka zatrudni jer su bile u istom bazenu? Onda ja moram objašnjavati da to pitam jer se mi bavimo provjerom činjenica jer je to neko napisao i da trebam da dokažem da je to istina ili ne. Nekada me bude sramota ali moram”, istakao je Zulejhić.

Foto: Screenshot

Šta su željeli biti kada su bili mali, zašto su odabrali novinarstvo, ko su im najdraži sagovornici, kako biti autentičan i kako se izvući iz neugodnih situacija, emisiju “Ja biram goste” pogledajte na našem youtube kanalu.