Istjerali ga iz bolnice dan nakon operacije: “Prijetili su mi policijom!”

Foto : Glas Istre

Porodica Banić iz mjesta Putini u okolici Rovinja doživjela je neugodnost u KBC-u Rijeka, javlja Glas Istre.

Miljenku Baniću s 35 godina dijagnosticirana je kožna gangrena (Pyoderma gangrenosum). Ima izrasline na koži zbog kojih je često potrebna hirurška intervencija, a većinu operacija prošao je u Puli. Međutim, tamošnji ljekari preporučili su mu da počne s tretmanom u KBC-u Rijeka, a samo u zadnjih sedam dana ondje je dvaput operisan.

Pulski ljekari su napravili ono što su mogli

Milenkova supruga Ileana Banić rekla je da su pulski ljekari u njegovu slučaju nemoćni. “Oni su iscrpili sve svoje mogućnosti. Izrasline koje se Milenku pojavljuju po cijelom tijelu oni bi otvorili, očistili, i to bi bilo to”, navodi Ileana.

“U Rijeci je operiran 1. jula, a na preporuku dermatologinje, ljekari su trebali uzeti duboku biopsiju tkiva. Čak im je i suprug prije samog zahvata to napomenuo, no oni su to jednostavno zaboravili. Zato su ga ponovno otvarali nekoliko dana kasnije, što je van svake pameti. Samo dan nakon druge operacije, dok je suprug još ležao na odjelu u bolovima, omamljen od opće anestezije, rečeno mu je da se puštaju kući”, rekla je.

Međutim, tu nije bio kraj njegovim nevoljama.

Doktorica zaprijetila policijom

Miljenko kaže kako mu je ujutro došla vizita koja je vrlo površno pristupila poslu.

“Ljekar koji nije ni pogledao ranu, a kamoli da me pitao kako sam, da li me nešto boli. Pričao je sa sestrom i poručio ‘previti i poslati kući’. Nisam se ni snašao, a on je već izašao iz sobe. Nakon toga je stigla liječnica koja je rekla da mogu otići taksijem ili autobusom jer sam pokretan”, kaže.

“Na koncu je zaprijetila policijom jer nekome zauzimam krevet, a oni su me otpustili. Nisu oni mene otpustili, već doslovno izbacili”, rekao je ogorčeni Milenko Banić.

Iako su pulskim ljekarima u Milenkovom slučaju vezane ruke, morao se vratiti u tamošnju bolnicu jer mu se stanje dodatno pogoršalo.