Iz Drine poručuju: Sudijama ostavljamo njihovu sramotu, mi se moramo podići

![CDATA[

U zvorničkoj Drini pokušavaju iza sebe da ostave razočaravajuću subotu veče kada su poraženi od Izviđača uz, kako kažu, skandalozno i sramotno suđenje sudijskog para iz Doboja Bijeljić-Tovilović.

Pomoćni trener Drine, Aleksandar Golubović, rekao je danas da se okreću novoj utakmici, sudijama ostavljaju njihovu sramota, ali da mu jako teško pada što će omladincima iz njegovog kluba morati objašnjavati da ih on ne uči pogrešno na trenizima i da ono što su Bijeljić i Tovilović prezentovali u subotu nisu pravila rukometne igre.

– Hvala Zvornik,hvala istinski ljubitelji rukometne igre na podršci!
Kao trener ekipe želim se zahvaliti i mojim momcima sto su ispoštovali svako slovo iz svlačionice, takođe sve najbolje ekipi Izviđača i puno sreće u nastavku prvenstva. Žao mi je što poslije lijepe rukometne predstave moramo da se bavimo sudijama i njihovim odlukama, ali nažalost loše stanje u Rukometnom savezu BIH prenosi se na teren i pravi probleme onima koji vole ovaj sport i koji se trude da pokažu prave životne vrednosti. Drina je izgubila bodove,ali je rukomet u Bosni izgubio mnogo više od toga. Danas je Drina imala problem sa sudijama, sutra će to biti Izviđač, pa onda Leotar, Maglaj, Borac, Sloga Gornji Vakuf, Sloboda… i svi ostali, tako da “možda” je trenutak da pokuđamo nesto promijeniti zajedno.

Kao rukometnom radniku teško mi pada što ću na sljedećem treningu prve ekipe imati par omladinaca iz naše rukometne škole koji će mi zamjeriti što ih pogrešno učim rukometna pravaila, jer su oni na utakmici vidjeli nešto suprotno, nešto sasvim drugačije od onog što mi treneri njima govorimo. Pored toga, oni su na utakmici željeli da vide i zapamte imena novih reprezentativaca iz sjajne škole rukometa Izviđača,poput proslavljenih: Alilovića, Buntića, Terzića, Mandića i mnogih drugih, a zapamtili su sudijiski par Bijeljić i Tovilović, to je razočaravajuće.

Ostaje žal, težak udarac za sve u klubu, a najviše za momke koji su sve od sebe dali, koji znaju da je mjerilo teren 40×20 i rukometna lopta, a u ovom slučaju nažalost nije bilo tako. Međutim, novi je dan, dolazi nam nova utakmica jako brzo,moramo se podići,nastaviti sa ovako dobrom igrom, a sudijama ostavljamo njihovu sramotu,mi smo naše na terenu pokazali.

Sada idemo u goste ekipi Sloge iz Gornjeg Vakufa, idemo u grad rukometa, u mjesto gde ljudi žive za rukomet, kod predivne publike i sjajnih momka iz kluba. Zelim istaći da je Sloga sigurno nešto najljepše sto se desilo rukometnoj Premijer ligi u poslednjih nekoliko godina i zato jedno veliko poštovanje i podrška za svaki novi korak, rekao je pomoćni trener Drine, Aleksandar Golubović.

]]