Izetbegović razgovarao sa učesnicima obuke za mlade političke lidere: Mislim da su imali šta od mene naučiti

Foto: EPA

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović danas je s ciljem unapređenja položaja mladih razgovarao s polaznicima obuke “Uči, misli i djeluj!” za omladinske političke lidere (UMiDp), koju pohađaju politički lideri i liderice iz 12 političkih stanaka iz Bosne i Hercegovine.

Informirao ih je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, strategijama prevazilaženju izazova i kreiranju političkih rješenja.

– Mislim da su imali šta od mene naučiti, a i ja sam imao šta čuti od njih. Bila su veoma direktna i konkretna pitanja tokom današnjeg razgovora  – prokomentirao je novinarima Izetbegović nakon susreta.

Obuku realizira Institut za razvoj mladih KULT, a cilj je motivirati mlade političare da aktivnim zalaganjem, lobiranjem kod vlasti, rješavaju neke od problema ove populacije u svojoj lokalnoj zajednici i na taj način daju primjer mladim ljudima i političarima, koliko je važna politička participacija i aktivno djelovanje.

– Polaznicima obuke bilo je izuzetno zadovoljstvo razgovarati s Bakirom Izetbegovićem i uvidjeti kako on vidi budućnost Bosne i Hercegovine – poručio je direktor Institut za razvoj mladih  KULT-a Jasmin Bešić.

Riječ je o drugoj generaciji polaznika obuke, o 22 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine, koji imaju od 18 do 30 godina i motivirani su za izgradnju političke karijere, te angažman na unaprjeđenju položaja mladih u BiH.

Polaznici tokom obuke uče i o ljudskim pravima, rodnoj ravnopravnosti i demokratskim procesima za unaprjeđenje pozicije mladih kroz razvoj jasnih strategija i vođenje uspješnih zagovaračkih kampanja.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime