Jaki udari vjetra očekuju se i na području Kantona Sarajevo

Foto: bh-index.info

Kantonalna uprava civilne zaštite Sarajevo upozorava sve pravne subjekte i fizičke osoba da u skladu sa nadležnostima i obavezama poduzmu neophodne mjere zaštite i spašavanja od jakog vjetra.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, na području Kantona Sarajevo danas i naredna dva dana očekuje se jak vjetar južnog smjera sa olujnim udarima, čija će brzina biti od 65 do 75 km/h.

Posebno se apeluje na pravne subjekte koji izvode radove na građevinskim objektima da ne ostavljaju predmete koji bi usljed jakog vjetra mogli pasti sa krovova i drugih mjesta na objektima, kao i građevinskih skela i tako ugroziti sigurnost prolaznika, prenosi Press služba KS.

Također se apeluje na građane da na svojim balkonima i drugim otvorenim prostorima ne ostavljaju predmete koji bi mogli ugroziti nečiju sigurnost, kao i da ne parkiraju vozila u blizini velikih stabala.

Općinske službe civilne zaštite trebaju staviti svoje snage zaštite i spašavanja u pripravnost, kako bi bile spremne reagovati na najavljene jake udare vjetra, u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama i po planovima zaštite i spašavanja. 

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime