Jednostavan trik: Saznajte kako možete vidjeti privatne Instagram objave i Storyje

Foto: Screenshot

Vaše privatne objave na Facebooku i Instagramu ipak i nisu toliko privatne. Može im se pristupiti, skinuti ih pa čak i javno shareati na veoma jednostavan način, piše BuzzFeed.

Sve što vam je potrebno jest bazično razumijevanje HTML-a i internetski preglednik, a dovoljno je tek nekoliko klikova.

Korisnik koji već prati taj profil jednostavno može pregledati slike i videozapise koji se učitavaju na stranici te zatim izvući njihov javni URL. Taj javni URL onda može dijeliti s osobama koje nisu na Instagramu ili ne prate privatnog korisnika koji je objavio te fotografije.

BuzzFeed je uočio da isto vrijedi i za privatne Instagram Storyje.

“Ponašanje koje ste opisali je zapravo isto kao da neko uzme screenshot objave privatnog korisnika i podijeli je s drugom osobom, to ne znači da se može pristupiti privatnom profilu”, komentirali su za BuzzFeed s Facebooka.

“Međutim, postoji razlika između screenshotanja privatne fotografije s web stranice i lakog javnog dijeljenja URL-a te privatne slike s drugim korisnicima bez autentifikacije”, piše BuzzFeed.

Otkrili su da ovaj trik u slučaju Instagram Storyja, koji se inače može vidjeti 24 sata, traje i nakon što Story “nestane”.

Čini se da povezivanje URL-ova sa sadržajem iz priča vrijedi nekoliko dana, URL-ovi fotografija na feedu ostaju aktivni još duže, prenosi Index.hr

 

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime