John Rambo se vraća: počelo snimanje Ramba V

Foto: Millenium Multimedia

Sylvester Stallone je nakon dvanaest godina pauze opet u ulozi Johna Ramba. Lik Ramba je pored Rockyija Stalloneova najpoznatija filmska uloga.

U skladu sa idejom da peti dio franšize bude i posljednji, pretpostavlja se da će Rambo 5 nositi podnaslov Posljednja krv (Last Blood).

U novom filmu koji ćemo pogledati u kinima u jesen 2019. godine, Rambo se sukobljava sa meksičkim narko kartelom, a podršku će mu pružiti reporterka Carmen Delgado (Paz Vega) čija je sestra oteta.

Sylvester Stallone je u posljednjih sedam dana na svom Instagram profilu objavio tri fotografije sa snimanja filma. Izgled Ramba je potpuno drugačije u odnosu na onaj na koji smo navikli, čak više nema ni prepoznatljive duge kose.

View this post on Instagram

… Comes a Horseman Wild and Free. @rambomovie #rambo5

A post shared by Sly Stallone (@officialslystallone) on

View this post on Instagram

Tonight we start filming…!

A post shared by Sly Stallone (@officialslystallone) on

Već ovog novembra Stallone se vraća u kina sa filmom Creed 2, prvim nastavkom spin-off serijala. U filmu Stallone igra ulogu boksera Balboe koji trenira sina Apolloa Creeda. Centralna tema filma je sukob Adonisa Creeda sa Viktorom Dragom, sinom Ivana Drage. Dolph Lundgren reprizirat će ulogu Ivana.