Jukić: Primorana sam podnijeti kaznenu prijavu protiv Memića

Foto : Ilustracija

Potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić najavila je podnošenje krivične prijave protiv Muriza Memića nakon jučerašnjeg obraćanja.

Jukić se oglasila na svom Facebook profilu, a njezin post prenosimo u cjelosti.

Povodom javnog obraćanja gospodina Muriza Memića, prigodom njegove posjete, meni kao dopredsjednice Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine u mom uredu, a vezano za svima poznati slučaj smrti Dženana Memića, iako nerado , dužna sam se osvrnuti na to obraćanje, jer me je gospodin Memić pokušao kriminalizirati.

Točno je da je bio kod mene u uredu i da sa sam ga na najregularniji način saslušala i naravno emotivno primila njegovo tragediju. No, moram reći radi istine, bez plakanja.

Točno je da sam učinila tu ljudsku gestu i ponudila ga, kako on kaze “mezom “, što je on i prihvatio, a istine radi, radi se o mom doručku koji sam podijelila sa njim. Nije mi prigovorio tad na tom neprimjernom kontaktu i neprimjernoj gesti.

Točno je da sam sasvim sukladno, mom poslu ostvarivala kontakte sa kolegama iz parvosudja, a sve u vidu pomoći gospodinu Memiću, naravno u okvirima zakonitosti i mojih ovlasćenja, kako bi se pomoglo gospodinu Memiću, da iznese svoje viđenje i problem.

Međutim, točno je da me gospodin Memic pokušava, baš sada iznenada, kada se vodi medijska hajka, navodjenja od pardržavnih struktura protv mene, kriminalizirati i to na najgori mogući način, optužujući me da sam saučesnik grupe u zataškavanju ubistva njegovog sina.

Kako sam ja sudac i obnašatelj visoke pravosudne funkcije, time su te neodgovorne i monstruozne optužbe jos teže.

Obzirom da gospodin Memić, svoje izjave daje u prisustvu svog odvjetnika gospodina Ferageta, nadam se da je svjestan i upoznat koju pravnu težinu imaju te njegove izrečene optužbe.

Zato ću biti primorana podnjeti kaznenu prijavu protiv gospodina Memića i tražiti da dokaže moje ucešće ometanja pravosudja u tako teškom kaznenom djelu, ubistvu njegova sina. Također morati će da dokaže i kako sam ja utjecala na iznenadnu promjenu odluke žalbenog vijeća .

Da jesam to bi bio teški kriminal, posebno ako se radi o ovom slučaju .

Ovo kaznena prijava će se odnositi na njegov javni istup.

Podsjećam gospodina Memića da ove zastrašujuće optužbe, mene kao nositelja pravosudne funkcije, imaju dodatnu težinu, jer uznemiravaju javnost, huškaju je protiv mene, kriminilaziraju pravosuđe.

One ako su točne, moraju biti dokazane, ako nisu, morati će se suočiti gospodin Memić sa svim zakonskim posljedicama takvih tvrdnji i lažnih optužbi.

Nadalje, dužna sam reći da ne postoji osoba, kojoj bih ja ispunjavala želje, da ne glasujem ili glasujem za nekog nositelja pravosuđa, jer on misli da tako trebam.

Tada bih činila kazneno djelo, isto tako kada bih popustila pritisku politike, ulice, kriminalaca koji zamjenjuju teze ili paradržavnih pravosudnih i obavještajnih skupina.

Upravo svaki takav zahtjev za mojom ostavkom me čini jos uvjerenijom da ne smijem podleći pritiscima.

Vezano za najvaljenu kaznenu prijavu protiv mene, za navodno skrivanje neke navodne prijave koja se odnosi na Dalidu Burzić, učiniti ću posljednju ljudsku gestu prema ocu Dzenana Memića i uputiti ga u pravne posljedice te prijave.

Kada sa mnom ulazite u zonu prava, tada je zakon taj koji ima posljednju riječ.

Osim već pomenutog krimilaziranja u korist zataškavanja otkrivanja ubica njegovog sina, sada me dodatno kriminalizira, kao osobu koja prikriva sluzbene prijave u interesu Dalide Burzić, koja je po njemu vođa te skupine, koja zataskava i sta sve ne radi protiv zakonitosti i funkcija koje obanaša.

Mislim da znam na osnovu čega je u zabludi vezanao za tu navodnu prijavu i to ću sa zadovoljstvom prezentirati, naravno ne na ulici, nego na mjestu koje je nadležno za to.

Iako bih rado i sada , ali i da ispoštujemo nadležna mjesta gdje se o tome odlučuje .

Nadam se da je gospodin Memić svjestan pravnog formata te navedene “prijave” na koju se poziva, a posebno način na koji je pribavio tu navodnu prijavu, koju sam ja kao zataškala i koja je bila presudna, da se Dalida Burzić imenuje sutkinjom suda BIH.

Upozoravam Vas, da se prigodom borbe za svoja prava, ne dozvoljavaju ni u jednoj državi, koja ima pravnu tradiciju , a takva je i naša, da se ta prava ostvaraju na kriminalan način.

Borba protiv kriminala ne daje pravo na činjene kriminala.

Znači, svaka lažna kaznena prijava je kazeneno djelo, kao i slijed radnji, koje su dovele do nje.

Provjerite kod kolege Feragata.

Usput, zar nije upravo Muriz Memić javno izjavljivao, da je dobro što je kolegica Burzic otišla iz Tužiteljstva u Sud Bosne i Hercegovine .

To ću podvesti pod već ustaljenu nedosljednost gospodina Memića, kada procjenjuje neprijatelje i prijatelje svoje borbe za pravdu.

Neću se nimalo suzdržati, da svoje pravo tražim do kraja, sa svim pravnim konzekvencama koje mi stoje na raspolaganju, da svojim primjerom ukažem da se mora voditi računa, kada se olako optužuju javno ljudi i kriminiliziraju. Pogotovo mi iz pravosuđa.

Neću imati više razumjevanja za vašu tragediju, jer ste svojim zadnjim istupima u kojima sada mene kriminilizirate, prešli i posljednju crtu tolerancije.

I ja imam obitelj i svoju čast, koja ne smije biti žrtva ničije, pa ni vaše pravne neukosti.

Za kraj mislim da ste, gospodine Memić, ovim vašim, uistinu ponižavajućim odnosom prema meni, koja sam vam željela pomoći, naravno ne ulazeći u zonu nezakonistosti, učinili medvjeđu uslugu mnogim građanima .

Jer kako više primiti i saslušati nekoga, ako će ovako završiti .

Do onog momenta dok se ovaj postupak, koji je u tijeku u slučaju Dženana Memića, ne okonča pravno, pravosnažno i konačno, do tada ne postoji institucija niti osoba koja može naprasno i van sudskih dvorana tu činjenicu promjeniti.

A kada bi to činili , činili bi kazneno djelo.

Imate pravnog savjetnika i imate ponovljeno suđenje. Iskoristite dokaze koje imate i koncentirajte se na taj postupak. Sve ostalo što stalno činite je bježanje od zakonitog postupka i pokušaj pritiska preko drugih osoba koje nisu nadležene da vam ostvare vaše ideje.

To ne može trenutno ni VSTV , niti OHR , niti jedna ambasada, niti Tužiteljstvo BIH . Da se oni upuste u to činili bi kazneno djelo.

To je svakom iole pravno educiranom jasno.

Svi ovi napadi na mene, koji su svakom iole politički informiranom, jasni odakle i zašto dolaze, samo me još više učvršćuju, da se istrajem odupirati, tim snagama, koje su izgubile monopol da upravo na kriminalan način vode pravosuđe.

Podleći njima, čak i pomisliti, značilo bi biti saučenik u povratku onih snaga, za koje se vežu politički progoni, manipuliranjem pravosuđa u interesu tih snaga, koji su ostali bez njima tako bitnog alata. Zato ponovaljam svaki napad na mene, pa i ovaj sada najnoviji, znam isčitati odakle dolazi i samo me jača i odlučnija sam se oduprijeti, navela je Jukić u otvorenom pismu.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime