Kako koristiti Google mape kada ste offline?

Foto: Unsplash

Google Maps je jedan od najpouzdanijih servisa za navigaciju, ali nije bez mana. Možda najveći problem jeste to što najbolje radi kada ima interneta, a to je luksuz koji mnogi nemaju uvijek, pogotovo ako su u inozemstvu. Na svu sreću, Google Maps je moguće koristiti i bez interneta, u offline modu, piše Bljesak.info.

Potrebno je prvo da skinete dio mape koji vam je potreban kako biste mogli koristiti offline mod. I potrebno je da sve ovo obavite dok još imate internet. A prostor koji možete skinuti je veliki. Ako se odlučite za najveću moguću opciju, pripremite prostor na telefonu jer velike mape mogu zauzeti i do 1.5GB.

Važno je napomenuti i da ove mape ističu nakon 15 dana ako se u međuvremenu ne povežete na internet. U offline modu nećete imati sve pogodnosti kao i u online opciji, pa ćete tako ostati bez biciklističkih ruta, hodajućih uputstava, detalja u vezi sa saobraćajem i brojnim drugim opcijama zbog kojih se Google Maps izdvaja od konkurencije. Ali sve ostalo će raditi, pa tako možete tražiti adrese, kompanije i lako dođete do njih.

Evo kako da sačuvate mapu:

1. Otvorite Google Maps aplikaciju;

2. Kliknite na tri horizonalne linije u gornjem lijevom uglu;

3. Odaberite opciju Offline maps;

4. Google često nudi preporuke, a željeno područje nije preporučeno, idite na opciju Select your own map;

5. Izaberite dio koji želite skinuti;

6. Prstima možete zumirati i odrediti želite li da prostor za skidanje bude veći ili manji; 7. Kada sve odaberete. izaberite

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime